Nieuw inzicht in jezelf bij Therapie Breda

Vast in onvermogen

Soms lijkt het alsof je alleen door deze periode kunt komen door je te concentreren op waar het fout gaat. Waar komt je klacht vandaan? Wat kun je niet? Welke onvolkomenheden zitten je in de weg? Logisch, die tekortkomingen merk je elke dag. Het zit je in de weg, het bepaald je leven; wat je doet en laat.

De verleiding is dan ook heel groot om in die misère te blijven zitten. Je verliest oog voor wie je óók bent en wat je óók kunt. Je verliest kracht, zelfvertrouwen en geloof in je eigen vermogen – bovenop je klacht, dus dubbel zwaar.

Je bent blind voor jezelf

Dat ene wat je nu lastig afgaat staat op de voorgrond. Het lijkt alsof de enige weg uit deze situatie dat ene veranderen is. En dat lijkt je een onmogelijke opgave! Je staart je een beetje blind op dat ene, dat onmogelijke. Je ziet je eigen mogelijkheden niet meer en hebt in zijn algemeenheid een vertekend, negatief beeld over je eigen kunnen.

Therapie Breda – we draaien het om – wat jij allemaal kunt

In plaats van ons stuk te bijten op wat je niet kunt, vinden we een weg uit deze situatie via de dingen die je wel kunt. Als je een stapje terug zet, zul je het snel met me eens zijn dat jij, net als iedereen een volledig mens bent met grofweg evenveel talenten als onvolmaaktheden. Het is zaak dat we de talenten en vaardigheden kunnen vinden die je nu – misschien voor je gevoel met een omweg – uit het drijfzand van die ene klacht halen.

Jouw kracht

Het voelt, bijna meteen, als een bevrijding. Vanuit je kracht, vanuit wat je kunt, vanuit je eigen vermogen. Dat voelt voor bijna alle cliënten al vanaf de eerste sessies als een regelrechte bevrijding. De klacht is nog steeds belangrijk, maar als aanleiding en niet als onderwerp. Het onderwerp ben jij namelijk.

Therapie Breda – nieuw inzicht in jezelf

Bij het hervinden van het perspectief op jezelf, zul je heel wat meemaken. Het is makkelijk om echt contact met jezelf te verliezen en het is zaak dat je beter, makkelijker en sneller begrijpt hoe jij in elkaar steekt, wat belangrijk voor je is en hoe je daarnaar kunt handelen. Je herontdekt jezelf, je vermogen, je kracht. Je leert ook in te zien wat je niet kunt, waar het zonde is om je energie in te steken.

Je leert dat accepteren en de waarde van wat je wél kunt waarderen. Je begrijpt dat wat je wel kunt niet af is, maar een beginpunt van ontwikkeling. Je krijgt er energie van, van het ontwikkelen van die vaardigheden. Vooral omdat het resultaat direct voelbaar is.

Met positieve kracht groei je weg van je klacht

Zo bouw je naar een nieuwe versie van jezelf. Met genoeg motivatie en vermogen om te begrijp hoe je verder kunt. En genoeg inzicht in hoe jij in elkaar steekt om herhaling te voorkomen. En genoeg geloof in jezelf dat, wat er ook op je pad komt, jij altijd in beweging kunt blijven.

Therapie Breda – behandeling op maat

We werken bij Therapie Breda met methoden en technieken die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek. Dat zijn reeksen van oefeningen, stappen in een behandelplan en goed omschreven manieren om met bepaalde klachten om te gaan. We zetten ze in op een persoonlijke en unieke manier. Want ik weet alles van de klacht en de behandelingen, en jij weet alles van jezelf. Jij weet hoe je het beste leert, welke manier van werken je goed ligt, wat je fijn vindt om te doen. De behandeling is daarmee een combinatie van bewezen methoden en jouw persoonlijke uitwerking daarvan.

Je krijgt in een behandelplan helder uiteengezet wat ik denk dat je het beste kan helpen, wat daarvoor nodig is, wat ik denk dat jij ervoor moet doen en hoe lang het duurt. Dat is een goede leidraad, niet star – er kunnen altijd dingen veranderen – en een goede manier om van tijd tot tijd te kijken hoe je vordert.

Wat ik voor jou kan doen

Heb je nog vragen of wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bel 076-7602891 of mail gerust dan even naar Therapie Breda. Ik wil je graag helpen.