Over mij – Wendy Oostvogels

wendy1Bachelor toerisme

Na de havo behaalde ik mijn bachelor aan de Hogeschool voor Toerisme & Management in Breda. Ik leerde over talen, culturen en reizen en wilde graag een baan in het toerisme. Maar in de praktijk ben je dan vooral bezig met het maken van reisplanningen en kom je maar weinig in contact met de mensen zelf. Dat aspect miste ik heel erg.

Arbeidspsychologie

Omdat de psychologie mij altijd al trok besloot ik sociale psychologie te gaan studeren aan de Universiteit van Tilburg. Ik vind het namelijk heel interessant om te onderzoeken waarom mensen in het dagelijks leven voor bepaalde gedragingen kiezen en met name de arbeidspsychologie vind ik enorm boeiend.

Het laatste jaar van mijn opleiding liep ik stage bij het UWV als job coach. Daar kwam ik in contact met mensen die ontslagen zijn en niet weten hoe ze verder moeten. Maar bijvoorbeeld ook met jongeren die nog helemaal aan het begin van hun carriere stonden en nog niet wisten welke richting ze moesten inslaan. Dat vond ik ontzettend interessant en daar wilde ik heel graag mee verder.

Loopbaanadvies, stressklachten en single coaching

Je besteedt namelijk zóveel tijd van je leven aan werken. En toch kun je zomaar op de verkeerde plek zitten. Een plek waar je talenten niet tot hun recht komen en waardoor je je onzeker voelt. Met die problemen kan ik helpen.

Bij mij kun je aankloppen voor loopbaanadvies en begeleiding in je studiekeuze, maar ik behandel bijvoorbeeld ook burn outs en stressklachten. Daarnaast geef ik ‘single coaching’, waarbij ik advies geef over het vinden van een partner.

Verschuivingen binnen organisaties

Behalve Psycholoog ben ik werkzaam in het veld van Human Resources (HRM). Daardoor zie ik zelf ook welke veranderingen er plaatsvinden binnen organisaties. Tegenwoordig ben je in veel situaties slechts een nummertje en gaat het veel meer om concurrentie. Vroeger had je veel meer de ruimte om een bepaalde richting op te groeien, en was alles een stuk persoonlijker. Daardoor heb je als werknemer minder mogelijkheden en zul je andere keuzes moeten maken dan vroeger.

Dat geldt in zekere zin ook voor onze relaties. Het wordt steeds lastiger om een geschikte partner te vinden want er is te veel. We kunnen ons tegenwoordig veel meer uiten en hebben meer mogelijkheden om carrière te maken en daardoor wordt het moeilijker.

Het probleem positief benaderen

Bij dit soort problemen schiet ik te hulp. Mijn werkwijze is vooral kijken waar het goed gaat, het probleem positief te benaderen. Ik focus heel erg op welke kleine veranderingen je zelf al teweeg kan brengen. Daarnaast pas ik de structuur van mijn coaching altijd aan jouw wensen aan, want het gaat ten slotte allemaal om jou.

Waar ligt jouw talent

Mijn motto is ‘gelukkiger worden door je talenten in te zetten’. Want ik ben er van overtuigd dat wanneer je in de gaten hebt wat jouw talenten zijn, je absoluut gelukkiger kunt worden. Ik denk dat het heel belangrijk kan zijn om er door middel van therapie achter te komen wie je bent, wat je zoekt en wat bij je past.

Het ontdekken van die talenten is waar mijn kracht ligt. Samen kunnen we kijken wie jij nou écht bent. Wat is jouw identiteit? Het kan gebeuren dat je vast zit, bijvoorbeeld in een baan of in een relatie. Maar je kan in veel meer dingen goed zijn, en misschien past iets anders wel veel beter bij je. Tijdens onze gesprekken probeer ik jou daarvan bewust te maken.

We vullen elkaar aan

Het is inmiddels drie jaar terug dat ik ben begonnen bij Psycholoog Breda. Ik vind het geweldig om met psychologen uit verschillende richtingen te werken, om intervisie te doen en dat je elkaar kunt helpen. We vullen elkaar aan en ik vind het heel fijn om hier met z’n allen mee bezig te zijn.

Want jou helpen de juiste richting te vinden is het mooiste van ons vak. Wanneer jij nieuwe dingen over jezelf ontdekt en ik je vervolgens kan helpen om betere keuzes te maken, dan krijg ik daar een geweldig gevoel van. In de nabije toekomst wil ik me daarom ook gaan richten op relatietherapie. Ik wil mijzelf als psycholoog de komende jaren blijven ontwikkelen en verbreden, en nog meer mensen kunnen helpen.

Contact

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Bel naar 076-7602891 of stuur een mail naar Psycholoog Breda. Door contact op te nemen heb je al die eerste belangrijke stap gemaakt.